Båtlivet byr på mer enn fritidsbåter

Cruiseturer er blitt veldig inn. Ikke bare som for en del år tilbake siden da Holger Danske var den store båtturen til Danmark med shopping i land å dans og gøy på selve turen. På den tiden kostet det ikke all verden på restaurantene, og taxfree kunne enda fremstå som billig. På folkemunne ble den båten kalt “Holder Kanskje” noe som fremstiller folkets tro på sikkerheten på denne båten. I nyere tid er disse fergene erstattet med store cruiseskip som ofte har full pensjon og holder rutetider og landganger som planlagt! Verden har blitt mye mindre med disse store skipene som seiler inn i trange Norske sjøer.

Store båter fra Norge

Store båter fra Norge

Vi har jo fremdeles de store cruise skipene som seiler både til Danmark og Tyskland.  Vi har store skip som seiler blant annet til Tyskland. Disse skipene har egne handlegater. De har også flere store restauranter, noen med 7 retters meny inklusive egen vin meny. Det er flere diskoteker, puber og underholdnings scener. Noen av disse har også kino, spa og andre velvære avdelinger. Taxfree butikken er jo en selvfølgelig plass å oppsøke med sine tilbud på disse rutene. Mange benytter og flere timer i land i Tyskland eller Danmark til litt shopping, og en liten frisk pilsner eller rett og slett oppleve litt mat fra andre land!

Cruiseskip til og fra Norge

Norge er et av verdens mest populære besøksmål inne cruise reiser. Norge besitter 4 av de mest populære målene som blir besøkt via turister som kommer med disse skipene. De er fra 7 til og med 10 plass, i følgene rekkefølge ” 7 Flåm, 8 Eidfjord, 9. Oslo og 10 Geiranger. Båtanløpene i trange Geiranger fjorden er spesielt imponerende. Hurtigrutene også en reise som mange beskriver at en må ta endel av i løpet av livet.

Cruiseskip til og fra Norge

Norges kyst er et imponerende skue og trekker mang en turist klistret til rekka med kamera for å forevige disse inntrykkene. Naturen i Norge kan mang en gang vise seg fra en annen side, og finvær og storm går hånd i hånd på disse rutene. Været sammen med naturen er jo en av de gode grunnene til å ta nettopp denne båtturen en gang i livet. Reisen går mellom trange sund, høye fjell ute i åpent hav hvor det til i tider kan være full storm. Alle som har opplevd disse store forandringer på kort tid får en opplevelse for livet. Hurtigruten går fra Bergen til Kirkenes med retur til Bergen. Hurtigruten frakter både gods, post og passasjerer. Hurtigruten anløper så mange som 34 havner i løpet av elleve døgn.

Internasjonale cruise

Internasjonale cruise er ofte med full pensjon. Prisene på disse cruisene overstiger ofte ikke mere enn et hotell overnatting i hovedstaden Oslo ville koste. Hva kan vel si om 23 dager til Mauritius for ca. 14 tusen kroner? eller 8 dager i Middelhavet for billige 3.700 kr. Her får du en natur opplevelse av dimisjoner, full underholdning og får sett en rekke nye land og byer. Kanskje det er deg som reiser neste gang på et cruise etter å ha lest dette?