Kostbare båter

Kostbare båter

Det og kunne nyte livet ute på vannet er det blitt veldig mange som gjør, og det gjøres med små båter, Day cruisere og cabin cruisere som er noen av de mest vanlige familiebåtene som blir benyttet. Men for de som har mer enn nok penger er det jo selvfølgelig luksus som gjelder også der ute. Noen av disse båtene er utrolig kostbare, og her er det ikke spart på noe av luksusen som tilbys.

Azzam

Det tyske verftet Lurssen Yacht er godt kjent i miljøet for å lage store og luksuriøse båter. En av de største yachter som er i privat eie er Azzam som har en prislapp på rundt 600 millioner US dollar.Eieren har nok ingen pengeproblemer med det første for det er United Arab Emirates president Khalifa bin Zayed Al Nahyan.Den er på hele 180 meter lang og rundt 20 meter bred. Så her kan familie og venner fint boltre seg med utrolig mye luksus. To svømmebasseng, diskotek, mini undervannsbåt og selvfølgelig har det to helikopter dekk for og forenkle ankomst og avgang.Sikkerheten er også tatt godt vare på av forskjellige systemer som anti rakett system, hoved lugaren er også skuddsikker så eieren kan føle seg ganske trygg om bord.Ett så stort skip trenger store motorer for å sørge for fremdriften, her er det fire motorer montert. Det er to gas turbiner hor hver av dem yter 23000 hestekrefter og to diesel motorer som yter rundt 23 500 hestekrefter hver seg. Sammen gir de skipet en toppfart på rundt 30 knop.Driftsbudsjettet for yachten er på omtrent 60 millioner US dollar, dette skal da dekke drift, vedlikehold og mannskapet. Dyrt blir det ja.

Dilbar

Yachten Dilbar kommer også i fra Lurssen verftet, det er den Russiske forretningsmannen og billionæren Alisher Usmanov som eier.Yachten ble overlevert eieren i 2016 og kostet omtrent det samme som det Azzam gjorde. Den er noe mindre en Azzam med sin 165 meters lengde og rundt 20 meters bredde.


Yachten Dilbar

Den har tittelen verdens største yacht i volum, selv om den ikke er lengst. Men med stadig nye skip som lages blir nok denne tittelen snart slått.Det er også blitt spesialbygd ett helikopter til denne yachten, det er en Airbus H 175 som er ombygd og kan ta syv passasjerer. Yachten gjør rundt 22 knop, det er det flere diesel elektriske motorer som sørger for.Her er det plass til 40 passasjerer og til ett mannskap på rundt 80. Også her oser det av luksus så man får ett virkelig flott opphold om bord.

Black Pearl


Black Pearl

Motor seileren Black Pearl oser også av luksus og det nyeste av seilteknologi. Skipet ble bygd av det nederlandske selskapet Alblasserdam Shipyard og ble ferdigstilt i 2017.