PÅ KANOTUR I FINLAND 3.

Da fortsette turen oppover i Finland, med masse flotte naturopplevelser hver dag. Det har blitt en del bæring på turen så langt men det var noe vi regnet med da vi startet turen.

Da vi avsluttet i forrige artikkel var vi kommet til Puujærvi hvor vi campet på øya Tupasaari. Etter en natt der ble det en liten padletur før vi måtte ut på en liten bæretur igjen, den siste på en stund, over til Karislojo Fjærden en stor innsjø med igjen flere muligheter til og velge veien videre. Vi velger og padle litt sydover for og så svinge østover og opp mot Salvilahdensalmi som sjøen heter nå. Legger du merke til at de fleste store sjøene her i Finland gjerne har flere navn etterhvert som man flytter seg rundt på dem, noe uvanlig for oss som er vant med et navn på sjøen uansett størrelse. Her passerer vi flere små øyer som de fleste er godt egnet til og campere på, vi velger oss etterhvert Selkæsaaret hvor det igjen er tid for en overnatting.

Igjen er det flere muligheter for den videre ferden, vi velger og holde oss til den noenlunde opprinnelige planen og fortsetter videre østover inn mot Ristiselkæ og mot byen Lohja som vi passer på og ta en liten stopp for og proviantere litt før vi svinger litt nordover og opp mot en liten kanal/elv som tar oss opp til Maikkalanselkæ hvor igjen vi har valget på flere alternative retninger, vi holder oss til den nordlige muligheten hvor vi igjen kommer til en kanal som fører oss opp til Isontalonselkæ som går over til Hiidenvesi etter en stund. Der svinger sjøen østover en god stund før vi igjen svinger nordover, der ligger øya Papinsaari som passer flott til en overnatting.

Man blir imponert av den Finske naturen. Vi Nordmenn mener at vi har de fineste stedene med de beste naturopplevelser som er og finne, men Finland har en likeså flott natur så det er ikke noe dårlig valg med og legge turen hit.

Neste dag fortsetter vi nordover til Veikkolansalmi og til Mustionselkæ, Tarttilansalmi og Kirkkojærvi som egentlig er den samme sjøen, i nordenden der kommer vi til byen Vihti hvor vi igjen tar en liten stopp for å proviantere litt og titte litt på byen og tar oss et godt måltid på en restaurant. Etter den lille stoppen fortsetter vi oppover i en liten kanal igjen opp til Sahalahti som skifter navn til Averia. Der stanser vi igjen for og campere en siste natt på turen, fisker litt og bare slapper av og nyter naturen. Neste dag starter vi litt sendt, det er ikke langt til endeholdeplassen for denne turen og vi avslutter for denne gangen, litt slitene men godt fornøyde over en kjempeflott tur oppover fra Kærret til Averia med utrolig mange flotte naturopplevelser underveis. Man har blitt skikkelig imponert av den Finske naturen med alle de flotte sjøene og kanalene man padler igjenom.

Da takker vi for oss for denne gangen, neste tur blir også i Finland så bli med videre på reisen.