PÅ TUR I FINLAND del 2

Da fortsetter vi turen vår i Finland, etter en flott tur nordover fra Kærret, med en flott opplevelse i gjennom Finsk natur. Det har ikke vert noen stopp på campingplasser eller andre typiske turistområder som det var da vi padlet gjennom Stora Lee. Her er det naturen som er det som gjelder.

Vi avsluttet forrige gang oppe ved Seljænalanen hvor vi valgte å fortsette turen vestover. Her kom vi inn i en stor sjø som heter Mæærjærvi, der får vi først Minskiholma som den første øya på nordsiden av oss. Vi passerer Karvaholma og Maijaholma før vi kommer ut i den delen av sjøen som heter Rahnolanselkæ og til øya Rahnolanholma hvor vi tar en overnatting og hviler ut litt, vi passer på og prøve fiskelykken igjen for og se om det kan bli litt fisk til middagen.

Da vi er klar neste morgen med frokosten går ferden videre nordover på Rahnolanslkæ opp forbi øya Aisaari, her kunne vi ha svingt vestover videre innover i Mæærjærvi hvor det er flere fine plasser og øyer, men vi velger og ta oss videre nordover til neste sjø som heter Orijærvi også en ganske stor innsjø som har flere flotte plasser hvor det egner seg godt til og campere på.

Etter ett lite stykke oppover svinger sjøen østover og den bytter da navn til Orjanperænlahti hvor den til slutt ender, Vi må da begynne og bære ett godt stykke til vi kommer til Pitkælammi som er en ganske lang og smal innsjø. Vi drar nordover så langt det går på vannet, det blir ikke så lange turen før vi igjen må bære igjen, denne gangen omtrent dobbelt så langt men det går bra. Da komme vi frem til innsjøen Kalakoskenjærvi som også er lang og smal for og så gå over til Iso- Suonia hvor vi finner oss en liten holme for og hvile ut og tilbringer natten der. All den bæringen tok på kreftene så neste dag blir det en sen start, men det spiller da ingen rolle.

Det ble ikke lange turen før det igjen blir litt bæring, noe vi hadde regnet med før vi startet turen, det er jo utrolig mange små og store sjøer i Finnland så en må renge med litt avstand imellom dem, vi har jo vert litt heldige på flere steder hvor det har vert små elver eller kanaler mellom sjøene. Lauklampi heter neste sjø hvor vi padler nedover til sydenden der det igjen blir en bæretur for og komme over til Kaitalampi som ikke er store vannet, men vi slipper da og bære et lite stykke. Så blir det igjen en liten bæretur før vi havner på Liinalionlahti en betydelig større innsjø som betyr ingen bæring på en stund. Der svinger vi litt sydover forbi Pikkukari og Væhæsaari før vi igjen setter kursen nordover igjen, her bytter sjøen navn til Kontolansalmi og videre nordover skifter den navn igjen til Puujærvi der vi kommer til fire øyer Kirkkosaari, Selkæsaari, Kivisaari og den siste Tupasaari hvor vi slår leir og avslutter her for denne gangen. Igjen en flott tur gjennom Finsk natur, turen fortsetter i neste artikkel så bli med videre.