PÅ VANNET OPPOVER STORA LEE DEL 2

Etter et par dager på Stora Lee Camping fortsetter jeg turen videre nordover på Stora Lee. Jeg passerer Bjørnøa og holder meg innenfor Koløa og Lauvøa, Bøenøa passeres på vestsiden da jeg har tenkt meg en tur opp mot Rørvik Camping. Astridholmen passeres og jeg stopper opp på Skrom Holmene for å overnatte her. En passe dagsetappe er unnagjort, stille og rolig ingen hastverk.

Man må ta seg tid til og nyte turen og naturen rundt seg. Ikke så alt for tidlig neste dag fortsetter jeg nordover, passerer Østre Otteide og kommer etterhvert frem til Rørvik camping. Campingplassen ligger i Marker kommune ca 15 km syd og litt øst for Ørje. Her er det nesten bare faste plasser, kun 2 kort-tids plasser av totalt nesten 90 plasser. Her finner du fotballbane og vollyball bane, lekeplass, badestrand med brygge og en kiosk hvor man kan kjøpe litt av hvert. Dette er en campinplass som er kjent for og ha det stille og rolig utover kveldene, sånn at både store og små får en god natts søvn. Det er nok for stille her for mange som liker campinglivet og litt i glasset utover kveldene. Men det har vært campingplassens policy fra starten og de fleste som har plass her liker det sånn.

 

Neste dag drar jeg tilbake sydover ned til Grønne Holme og Brente Holme og svinger der nordover igjen på innsiden av Trolløya. Og da er jeg tilbake i Sverige igjen.Jeg passerer Båstæs på min venstre side og finner meg en liten øy for overnatting rett ovenfor. Neste morgen bestemmer jeg meg for å fortsette turen på østsiden av sjøen, da det er flere små øyer på den siden. Jeg padler over til Viken og svinger da nordover igjen, forbi Vestre Viken og inn mot østra viken. Sundsbyen passeres og jeg holder meg fortsatt på østre side. Videre oppover forbi Dusserud og inn til Tøkfors. Turen kunne ha stoppet her, men jeg velger og fortsette litt til nordover. Under Sveavegen er det sluse som man kan passere om man da ikke vil trille forbi på vegen. Jeg får Vestre Bøn på min venstre side på veien ut av byen. Passerer Sanda og østre gården, jeg finne en fin holme litt lengre opp som det passer bra og campere på. Teltet blir slått opp og fiskestanga funnet frem.

Da jeg fortsetter neste dag har jeg to muligheter, nordover eller østover. Etter en titt på kartet velger jeg videre nordover gjennom en smal kanal som går opp mot Gottarsbyen der sjøen blir igjen bredere. Etter en god stund kommer jeg igjen til en smal kanal men det går fint og passere her også. Så er det tid for en ny natt i teltet da jeg finner en liten fin øy igjen. Neste morgen gjør jeg meg klar til siste etappe på denne turen, som ble litt lengre en planlagt. Jeg har satt meg som mål og avslutte i en liten bygd som heter Østervallskog som ligger rett ved den Norske grensen. Da takker jeg for meg for denne gangen og setter kursen hjem. Men reisen fortsetter senere så følg med videre på turen.