SEILBÅT PRODUSENTER

Om man skal gå til det skrittet og kjøpe seg båt er det noen ting man bør tenke på før man starter søket. Hvilken type båt vil du ha? Hva skal den brukes til? Og hva skal du velge motorbåt eller seilbåt? Her er det nok antall familiemedlemmer som avgjør størrelsen på båten, men selvfølgelig også prisen. Det kan fort bli en god del penger man skal ut med om drømmebåten skal kjøpes. Det kan også lønne seg og kikke litt på båter også utenfor Norge, det kan være en god del penger og spare.

Wasa Yachts

Wasa Yachts

I Sverige i Södertälje finner man Wasa Yachts, det ligger ved innløpet til Södertälje Kanal. Det ble etablert i midten av 70 tallet og har hatt en solid vekst i fra starten av. Dette er seilbåter som er bygd for fart, de passer ypperlig for seilaser og regattaer. Men de er også flotte familiebåter for de som kanskje kombinerer båt bruket med ferie og konkurranser. Det er blitt produsert over 500 seilbåter her og det er Hans Marklund som står for produksjonen og det er Leif Ågermark som tar seg av designet og tegningen. Det er rundt 13 forskjellige modeller som har blitt produsert her, i dag derimot er det kun service og vedlikehold de gjør her. Produksjonen er flyttet til Kina og er stort sett beregnet på det Kinesiske markedet. Men det er jo en god del bruktbåter ute på det europeiske markedet, nesten alle de rundt 500 båtene de har lagd er fortsatt i bruk så her kan man gjøre et godt kjøp.

 

Van De Stadt Design

Van De Stadt Design

I Zaandam i Nederland ligger Van De Stadt Design, det ble etablert av Tyskeren E G Van De Stadt i 30 årene. I den første tiden var det små trebåter han produserte, han drev og eksperimenterte litt med forskjellige tre typer for og finne det som egnet seg best. Men så kom jo tiden med plast og glassfiber inn i båt industrien og han benyttet seg raskt av de nye materialene. Han ble fort kjent blant de som drev med seilsport, flere av hans første seilbåter hadde vunnet en del seilas og rykte spredte seg fort. Dette er båter for de fleste og med en grei prisklasse har det også blitt en populær familiebåt. I dagens produksjon kan du velge i mellom 15 forskjellige modeller. Du kan også velge om du vil ha en fult ut ferdig båt eller om du vil ha halvfabrikat og gjøre det meste av jobben selv. For de som er nevedyktige og har god tid er jo det et godt alternativ.

Swan Yachts

Swan Yachts

I Jakobstad i Finland ligger Swan Yachts, det ble startet opp av Pekka Koskenkylæ på 60 tallet. Her er det ganske store seilbåter som blir produsert, i fra 54 fot og opp til 115 fot lange. Dette er ganske dyre seilbåter som kanskje ikke akkurat passer barnefamiliers økonomi. Du kan i dagens program velge mellom ti forskjellige modeller, totalt har de hatt over 70 forskjellige modeller som de har tilbudt sine kunder i fra de startet opp.