Største cruiseskip i dag

Før i tiden var store passasjerskip eneste måten å komme seg over store hav på. Vi har vært innom noen av de største og mest kjente passasjerskipene noen gang tidligere. De største passasjerskipene i dag er cruiseskip som ofte er ensbetydende med flytende luksusbyer og ferdes i Karibia eller andre eksotiske feriesteder. Cruise er mye mer enn en reise med skip. Det er en opplevelse og en innholdsrik reise med masse aktivitetsmuligheter, shopping, god mat, spennende utflukter i land og det meste du måtte ønske deg. Hvis du ikke vil reise med fly til ønskede fjerne destinasjoner, men ønsker å oppleve og se reiseveien mens du koser deg, kan det hende at cruise med ett av de største og flotteste skip noen gang er noe for deg. Da jeg ikke har plass til mer, vil jeg kun skrive litt fakta om de tre største cruiseskip i dag, alle fra Royal Caribbean Group.

Symphony of the Seas

Dette skipet er det største cruiseskipet i verden og ble sjøsatt i 2018 og er bygget som nummer fire i skipsklassen Oasis i Royal Caribbeans flåte. Skipet ble bygget i Frankrike i St.Nazarie og har hjemmehavn i Barcelona. Symphony er 362 meter langt, 65 meter bredt og veier 230 000 tonn. Det kan ta imot 6680 gjester i 2775 lugarer og har hele 2200 ansatte på 18 dekk. 1.35 milliard dollar kostet det å bygge dette enorme skipet. Hva kan vi oppleve her? Det er faktisk 12 000 planter og trær om bord og en strandpromenade med restauranter, kafeer, barer, butikker og en karusell. Det er mat fra alle verdens hjørner på de mange restaurantene, enkelte inkludert i cruiseprisen. Av aktiviteter kan du finne surfemaskin, zipliner, klatrevegg, badeland, minigolf om mye, mye mer.

Harmony of the Seas

Harmony er kun noen hundre tonn lettere enn sin store søster Symphony og ble sjøsatt i 2016 som verdens største cruiseskip på den tiden. Skipet ble også bygget i Frankrike og kan ta imot inntil 5479 passasjerer og mannskap på 2193. Det er like langt som Symphony, men noe smalere, altså 47,4 meter. Det inneholder 16 dekk og flere bassengområder, minigolf, klatrevegger og en stor vannrutsjebane. Den har og en slags strandpromenade, grønn park, butikker, barer, restauranter, kafeer, casino, nattklubb og mer.

Allure of the Seas

Allure of the Seas

Dette er nummer tre i rekken blant de store søsterskipene og er like langt som de andre to og en halv meter smalere enn forgjengeren. Allure of the Seas veier 225.282 tonn, ble bygget og sjøsatt i Finland i 2010 og var på den tiden veldig energieffektiv med masse LED-lys. Skipet kan ta imot 5484 gjester. Blant de mange skipets fasiliteter er det en stor kinosal, skøytebane, stupeshow, karusell, osv. Her er det selvsagt også et stort utvalg av restauranter, kafeer, Central Park med masse planter og trær, butikker til alles smak og masse annet spennende. I tillegg til disse 3 enorme skip er det verdt å nevne enda en fra Royal Caribbean-familien, altså Oasis of the Sea, som nesten er på størrelsen med Allure. Flere andre store cruiseskip er AIDAnova, MSC Meraviglia, Ovations, Anthem og Quantum of the Seas, Norwegian Bliss, Joy og Escape.